Receptari Caules. Cuina menorquina del segle XVIII

Sección: GASTRONOMÍA - COCINA GRAL

Receptari Caules. Cuina menorquina del segle XVIII

Receptari Caules. Cuina menorquina del segle XVIII

20,00€ IVA INCLUIDO

Editorial:
-
Publicación:
01/11/2024
Colección:
Set portes. Receptaris Històrics de Cuina Catalana
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

El novè volum de la col·lecció ens porta un altre receptari baleàric, aquest, de summa importància, ja que és el que documenta, per primer cop, lús de la salsa maonesa (i demostra que no és dorigen francès, com algun cop shavia volgut fer creure). Al manuscrit Caules la salsa maonesa encara sanomena en menorquí salsa de peix crua. De moment, …

El novè volum de la col·lecció ens porta un altre receptari baleàric, aquest, de summa importància, ja que és el que documenta, per primer cop, lús de la salsa maonesa (i demostra que no és dorigen francès, com algun cop shavia volgut fer creure). Al manuscrit Caules la salsa maonesa encara sanomena en menorquí salsa de peix crua. De moment, és la redacció del mètode delaboració més antiga localitzada. És molt possible que se servís tant com a acompanyament del peix com per al bullit o amb la carn del pollastre. Aquesta versió seria la que es publicaria després a França el 1811 com poulet mayonnaise El receptar, dautor desconegut, conté 251 receptes de tot tipus dingredients i un exemple dàpat amb servei a la francesa per a lús duna família molt benestant de Maó amb connexions culturals amb diferents països del món, i pretén ser una obra útil per a la pràctica culinària duna cuina adaptada a les necessitats i aspiracions duna classe social mitjana/alta menorquina al voltant de lúltim terç del segle XVIII. En aquest sentit, la prioritat era oferir, de forma pràctica, les indicacions dels ingredients i dels processos necessaris per elaborar cada una daquestes receptes.
Leer más

Más información del libro

Receptari Caules. Cuina menorquina del segle XVIII

Editorial:
-
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa blanda (libros)
ISBN:
978-84-16726-27-1
EAN:
9788416726271
Nº páginas:
0
Colección:
Set portes. Receptaris Històrics de Cuina Catalana
Lengua:
CATALAN
Alto:
180 mm
Ancho:
120 mm
Sección:
GASTRONOMÍA
Sub-Sección:
COCINA GRAL

Otros libros en GASTRONOMÍA

También te pueden interesar